Przejdź do głównej zawartości

Jak tanio wyposażyć restaurację

Sprzęt, który powinno się kupić do restauracji albo kawiarni może kosztować kilkaset tysięcy zł. O ile wcześniej trzeba przygotować cały lokal, np. zrobić remont, przed otwarciem należy wydać wiele pieniędzy.

Samo wyposażenie kuchni w zmywarki uniwersalne redfox, czy piece konwekcyjno parowe retigo to już bardzo duże koszty a poza tym powinno się jeszcze urządzić salę restauracyjną, w której będą przebywać goście. Ale komfort pracowników jest niezwykle ważny. Jeśli będą mogli pracować na sprzęcie najwyższej jakości, ich praca będzie prostsza i wykonają ją szybciej. W restauracji, w której goście czekają na posiłek, czas jest bardzo ważny. Jeśli lokal znajduje się w ciekawej okolicy, innymi słowy ma dobrą lokalizację, warto w okresie letnim otworzyć ogródek. Można w nim postawić grill ga zowy ogrodowy stal nierdzewna i przygotowywać posiłki przy jego pomocy. Aromatyczny zapach pieczonych warzyw i mięs na pewno przyciągnie osoby spacerujące wokół. Zaś posiłek spożywany na świeżym powietrzu to prawdziwa przyjemność, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ogródku może też stanąć maszyna do lodów włoskich. To spoty koszt, ale zwróci się najszybciej. Przy średnim ruchu w ciągu miesiąca można zarobić tyle, ile kosztowała maszyna. Robienie lodów włoskich nie jest trudne, zatem pracownicy restauracji będą w stanie szybko się tego nauczyć. Lody włoskie powszechnie uważane są za najsmaczniejsze, więc warto zainwestować w maszynę do produkcji takich lodów. Nie tylko w miastach, które odwiedzają turyści takie lody będą się świetnie sprzedawać.
Polecana strona: restoquality kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem.